Čaj Oolong je částečně oxidován a na “čajové stupnici” se nachází někde mezi černými a zelenými. Zatímco vzhled je více v duchu černých čajů, chuť se blíží spíše zeleným čajům, ale s více oomph nádechem pro ucelenou chuť. Oolongy se běžně vyrábějí v čínské provincii Fujian a na ostrově Tchaj-wan, dříve nazývaném Formosa od kterého je také pojmenován jeden z nejznámějších čajů oolong.
Čaj Oolong je částečně oxidován a na “čajové stupnici” se nachází někde mezi černými a zelenými. Zatímco vzhled je více v duchu černých čajů, chuť se blíží spíše zeleným čajům, ale s více oomph nádechem pro ucelenou chuť. Oolongy se běžně vyrábějí v čínské provincii Fujian a na ostrově Tchaj-wan, dříve nazývaném Formosa od kterého je také pojmenován jeden z nejznámějších čajů oolong.
Zelený čaj je zralý čaj, který byl sklizen a poté vypálen [nebo napařen], aby se zastavil proces oxidace. Vzhledem k velmi omezené oxidaci vytváří zelený čaj jemnou sladkost, která nabízí variaci chutí od travnatých po květinové.
Zelený čaj je zralý čaj, který byl sklizen a poté vypálen [nebo napařen], aby se zastavil proces oxidace. Vzhledem k velmi omezené oxidaci vytváří zelený čaj jemnou sladkost, která nabízí variaci chutí od travnatých po květinové.