Černý čaj je nejintenzivněji zpracovávaným typem čaje. Listy se nechají plně oxidovat a vytvářejí svou černou barvu před sušením, což dává černému čaji větší komplexnost, více trpkosti a méně rostlinných podtextů, než jaké se obvykle nacházejí v jiných čajích.
Složení: čínský bílý čaj, jasmínový čaj, okvětní lístky růží.
Květinový, Osvěžující, Lehký
Bílý čaj pochází z jemných pupenů a mladších listů čínské rostliny Camellia Sinensis. Tyto pupeny a listy se nechají usychat na přirozeném slunečním světle, než se lehce zpracují, aby se zabránilo oxidaci nebo další fermentaci. To chrání nejen jemnou chuť bílého čaje, ale také zachovává vysokou hladinu látek odpovědných za široké množství zdravotních benefitů těchto čajů.
Černý čaj je nejintenzivněji zpracovávaným typem čaje. Listy se nechají plně oxidovat a vytvářejí svou černou barvu před sušením, což dává černému čaji větší komplexnost, více trpkosti a méně rostlinných podtextů, než jaké se obvykle nacházejí v jiných čajích.
Dárkové balení čajů Z lásky, inspirováno společně strávenými chvilkami, obsahuje následující čaje:
Ceylon Breakfastčerný čaj
Tento černý čaj Broken Orange Pekoe z oblasti Uva na Srí Lance přináší silnou a výraznou chuť mědi.
Coral Sunset bylinný čaj
Broskev, jablko, ibišek a mango jsou vrcholem této aromatické ovocné infuze bez obsahu kofeinu.
Ruby Red bylinný čaj
Jihoafrický rooibos [afrikánština pro červený keř; vyslovuje se roy-boss]. Listy jsou smíchány s kousky karamelu a vytvářejí tak lahodný nálev bez kofeinu. Čaj rooibos je také známý jako červený čaj.
Černý čaj je nejintenzivněji zpracovávaným typem čaje. Listy se nechají plně oxidovat a vytvářejí svou černou barvu před sušením, což dává černému čaji větší komplexnost, více trpkosti a méně rostlinných podtextů, než jaké se obvykle nacházejí v jiných čajích.
Složení: Čaj Se Chung oolong, cukrová srdce, cukrové květiny, fíky, přírodní mangová esence
Jemný, Osvěžující, Ovocný
Čaj Oolong je částečně oxidován a na “čajové stupnici” se nachází někde mezi černými a zelenými. Zatímco vzhled je více v duchu černých čajů, chuť se blíží spíše zeleným čajům, ale s nádechem více oomph pro ucelenou chuť. Oolongy se běžně vyrábějí v čínské provincii Fujian a na ostrově Tchaj-wan.